Waarderingssubsidie voor Dementievriendelijk Meierijstad

 In Dementie

Aan de Stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad gaat de gemeente Meierijstad met ingang van 2020 structureel jaarlijks 4.000 euro, een waarderingssubsidie, verstrekken. Wethouder Rik Compagne: “Ik vind het belangrijk om aandacht te vragen en te geven aan deze stichting. Het college wil met deze subsidie haar waardering uitspreken voor het vele werk wat de stichting op vrijwillige basis verricht. Gemeente Meierijstad denkt steeds na over hoe we een maximale dementievriendelijke gemeenschap kunnen creëren en welke rol wij als gemeente daarin kunnen spelen.”

Stichting DVG: “Wij zijn als DVG Meierijstad blij met deze subsidie omdat wij als stichting volledig afhankelijk zijn van giften van derden. We besteden dit geld aan voorlichting en informatie over dementie en willen bereiken dat mensen met dementie op hun eigen wijze mee kunnen doen aan onze samenleving en we vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen. De projecten Dementheek, Levensboeken, Kwiekroute, Muziek op Maat Dementiebrillen en het Atelier Bijzonder Ontmoeten zijn goede voorbeelden van ons werk. Daarnaast werken we samen met diverse partijen in het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg.”
Behalve het geven van voorlichting is het belangrijk om na te denken hoe de druk op mantelzorgers verlicht kan worden en hoe kan worden bijdragen aan sociale veerkracht. Daarbij zijn buurten, verenigingen en ontmoetingsmogelijkheden via ROC de Leijgraaf en het Pieter Breughelhuis van belang. Bewustwording alleen is niet genoeg. “We blijven samen werken aan een dementievriendelijke gemeenschap”, besluit Compagne.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.