Wereld Alzheimerdag Veghel

 In Dementie, Veghel

Zaterdag 21 september was het officieel WereldAlzheimerDag. Afgelopen donderdag werd dit in Veghel al gevierd. Dit jaar is het thema van #WAD bewegen.
De wandelgroep #BlijfActief wandelt elke ‪donderdagmiddag‬ met gemiddeld 20 deelnemers, vanuit het PieterBrueghelHuis onder leiding van beweegdocenten Gonny van Zutven.
Donderdag sloten ook 3 leden van IVN Veghel aan om iedereen te begeleiden naar het Geerbos. Onderweg werd verteld welke bloemen er langs de weg groeien. En dat we verschillende kleuren moesten verzamelen. Hier zouden we later een schilderij van maken. Het was prachtig te zien hoe iedereen zijn best deed om de mooiste blaadjes, bloemen en besjes te vinden. De deelnemers konden ruiken en voelen terwijl de IVN uitleg gaf.  Op verschillende plekken in het bos gaf Gonny op muziek nog verschillende leuke beweegoefeningen. 

Na de wandeling stond er heerlijke koffie/thee met gebak klaar! En werden de schilderijtje verder afgemaakt. Het was dan ook een leerzame en enorm gezellige, sportieve én creatieve middag geweest! Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze geslaagde middag!!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.