Lesbrieven

Extra informatie

Beste leerkrachten, ouders/verzorgers

Heel veel basisschoolkinderen in Veghel en de kerkdorpen krijgen binnenkort het boek ‘om niet te vergeten’ via hun scholen uitgereikt. Daarin staan prachtige (kleur)platen waarop ze ongetwijfeld van alles zullen herkennen, want de prenten staan vol met plekjes, gebouwen en gebeurtenissen uit hun eigen dorp. Ook de bijbehorende foto’s en teksten spreken voor zich. Een heel mooi boek om samen met uw groep of kind te bespreken, er in te kijken, te lezen of te kleuren.

Lesbrief

Omdat de netto-opbrengst van het boek naar de ‘Stichting Vrienden van Dementie Vriendelijk Meierijstad’ gaat, vonden de makers ervan het zeer de moeite waard om een begeleidende lesbrief voor scholen/kinderen te maken. Een lesbrief waarin de ziekte van Alzheimer en dementie centraal staan. Het is een onderwerp dat uitleg behoeft, een ziekte die de juiste aandacht moet krijgen. Bijna iedereen kent wel iemand met een vorm van dementie. Er zijn ongetwijfeld kinderen die een opa, oma of misschien zelfs ouder hebben met dementie. Dat kan veel gespreksstof opleveren.

In de lesbrief worden handvatten aangereikt om dat zo zinvol mogelijk aan te pakken. Zo vindt u een lijst met prenten- en kinderboeken om het onderwerp bespreekbaar te maken, een algemene omschrijving van de ziekte, plaatjes die als uitgangspunt van gesprekjes kunnen worden gebruikt, plekken waar u filmpjes en/of animaties kunt vinden, geheugenspelletjes etc

U vindt hierna de bijbehorende lesbrieven in pdf. Indien u graag een versie in Word wilt ontvangen, e-mail uw verzoek dan naar info@dementievriendelijkmeierijstad.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief