De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie namelijk flink toe. Dementie vraagt de aandacht van ons allemaal. De verwachting is dat in de gemeente Meierijstad in 2025 ongeveer 1600 mensen met dementie wonen, en in 2050 ongeveer 3300.
Ongeveer 79% van de mensen met dementie woont thuis. Zij zijn onze buren, klant of sportvriend. Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en kunnen meedoen zo lang als dat mogelijk is. Dat vraagt om een positieve benadering van iedereen in onze gemeente. Samen kunnen we er dan voor zorgen dat mensen met dementie en hun mantelzorgers vitaal blijven, zich gesteund voelen en kunnen blijven meedoen in het dagelijks leven.

Dementievriendelijk Meierijstad heeft daarom de dementiewijzer ontwikkeld.
In de wijzer vind je allerlei tips die zich op de eerste plaats richten op de mantelzorgers. Er staan, naast handige adressen en websites, concrete tips en adviezen in om mensen te helpen omgaan met dementie. De behoeftes en oplossing verschillen per persoon dus laat je vooral inspireren door de wijzer.

Klik hier om de dementiewijzer te openen.