Natuurbeleving voor mensen met dementie

Natuurbeleving voor mensen met dementie

IVN Brabant geeft een aantal trainingen natuurbeleving voor begeleiders van, mensen met dementie of een vergelijkbare beperking.

Nagenoeg iedereen knapt op van een bezoekje aan de natuur. Dat geldt voor jong en oud. Toch zijn er groepen mensen die nauwelijks in de natuur komen. Dat geldt onder meer voor mensen met dementie of een vergelijkbare beperking. Juist vanwege die beperking zijn zij afhankelijk van anderen die hen mee naar buiten nemen. Daarom geeft IVN de training Natuurbeleving voor mensen met dementie aan familieleden, mantelzorgers,  vrijwilligers en professionals  die naar buiten willen gaan met mensen met dementie (of een vergelijkbare beperking) en die meer willen halen uit een wandeling in tuin, park of natuurgebied. Iedereen kan deelnemen; er is geen voorkennis vereist!

Praktische training

De training bestaat uit twee bijeenkomsten van een halve dag. Het is een praktische training waarbij de deelnemers kennis maken met allerlei werkvormen die een wandeling in een groene omgeving leuker en ontspannender maken en die de beleving van de natuur verdiepen. Na afloop krijgt iedere deelnemer een boekje waarin de werkvormen staan beschreven en een rugzakje met de benodigde materialen.

Contactpersoon

Naam: Esther de Bie

E-mail:  esther.debie@ons-welzijn.nl.

mg_7792_1

Abonneer op onze nieuwsbrief