(Samen) eten met dementie

(Samen) eten met dementie

Onvergetelijke kookclub
Bij de onvergetelijke kookclub kunnen mensen met dementie én hun naasten elkaar leren kennen en samen actief zijn in de keuken. Samen de maaltijd bereiden, de tafels indekken, lekker eten, en daarna samen afwassen en opruimen hoort er ook bij.

Elke 1e woensdagavond van de maand van 16.00-20.00 uur in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel

De kosten zijn € 10,00 per persoon, inclusief een welkomstdrankje en koffie na afloop.
Aanmelden: via e-mail kookclub.veghel@alzheimervrijwilligers.nl of bellen naar 0413- 395280

Campagne ‘Vergeet niet te eten’
De campagne “Vergeet niet te eten” is een initiatief van DVG Meierijstad en chef-kok Robert Danse van Maison van den Boer.
In mei 2018 trok Robert met een foodtruck “Eet je Beter” door Provincie Noord-Brabant om patiënten met diabetes te inspireren met kookclinics. Ruim tien jaar geleden kreeg hij zélf de diagnose. Op verzoek van Dementievriendelijk Meierijstad zet Robert zich nu ook in voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Door vergeetachtigheid is het immers steeds lastiger een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Koken is best ingewikkeld, er is een kans op gevaar met gas, en de geur- en smaakbeleving neemt af. En soms vergeten mensen te eten, zeker als ze alleen zijn.
Ook willen we mogelijke belemmeringen die mensen met dementie ervaren met boodschappen doen en het klaar maken van hun maaltijden voor het voetlicht brengen en gaan we praktische tips en handvatten bedenken en geven.

Wil je een bijdrage leveren aan “Vergeet niet te eten” in Gemeente Meierijstad? Als vrijwilliger of ambassadeur? Meld je aan bij Esther de Bie via esther.debie@ons-welzijn.nl.

Contactpersoon

Naam: Esther de Bie

E-mail:  esther.debie@ons-welzijn.nl.

afbeelding-35-groente

Abonneer op onze nieuwsbrief